Hamba väljatõmbamine

Hamba eemaldamine

Kui tuimestus möödub, võib esineda haava valulikkust ning ebamugavustunnet. Valu leevendamiseks kasutage apteegist käsimüügist väljastatavaid valuvaigisteid (paratsetamol, ibuprofeen). Mitte kasutada aspiriini!

Kirurgilised manipulatsioonid võivad tekitavad lõikuse piirkonnas turset. Aseta külm jääkott (käteräti sisse asetatult) lõikuse piirkonda 30 minutiks.
Mitte mingil juhul ära aseta haavale kompresse (kummeli-, viinakompress jne.)!

Paari päeva jooksul ei ole soovitav tegeleda füüsilist pingutust nõudvate ettevõtmistega ega käia saunas.

Vahel võib tekkida verejooks mitme tunni möödudes peale hamba eemaldamist, seda võib soodustada ka aspiriin, sellisel juhul tuleks kodus keerata marlitampoon ja asetada see haavale ning suruda hambad kokku. Kui veritsus kestab kauem kui paar tundi, siis tuleks sellest kohe oma arsti teavitada või pöörduda traumapunkti.

Söömine ja joomine ei ole soovitatav 2 tunni jooksul peale lõikust.
Samuti ei tohi intensiivselt suud loputada. Suud on soovitatav loputada alates järgmisest päevast, kas nõrga soolveega, mahajahutatud kummelileotisega või kloorheksidiini sisaldava lahusega.

Hea suuhügieen on vältimatu põletikuohu vähendamiseks. Haava piirkonda harjata õrnalt.

Mitte tarvitada alkoholi (eriti gaasilisi jooke).

Kahe tunni jooksul peale hamba eemaldamist ei tohi suitsetada! Soovitatav on loobuda või piirata suitsetamist järgnevatel päevadel.

Kehatemperatuur võib operatsioonijärgsel päeval tõusta.

Probleemide tekkimisel võta ühendust oma hambaarstiga!

Leave a reply