Tervete hammaste 10 lihtsat reeglit

  1. Toitu tervislikult! Hea reegel on: päevas olgu kolm põhisöögikorda ja kaks vahepala. Toidukordade vahele peab jääma vähemalt 2-3 tundi pausi „happerünnakute“ neutraliseerimiseks. Janu kustutajaks toidukordade vahel olgu puhas vesi.
  2. Kasuta hambaniiti õhtuti enne hammaste pesu! Hambaniiti tuleks kasutada igapäev. Palu oma hambaarstil näidata õiget hammaste niiditamistehnikat.
  3. Kasuta pehmet või ülipehmet hambaharja. Elektriline hambahari ja ultraheli hambahari lihtsustavad käelist tegevust ning annavad puhtama tulemuse kergema vaevaga. Harja hambaid hommikul ärgates ja õhtul vahetult enne magamaminekut. Vaheta oma hambahari välja iga 2-3 kuu tagant.
  4. Kasuta suuloputusvedelikku hommikul ja õhtul peale hammaste harjamist.
  5. Vaheta aeg-ajalt oma suuhooldustooteid (hambapasta ja suuvesi), et need avaldaksid maksimaalset toimet.
  6. Oota vähemalt 30 minutit hammaste harjamisega, kui oled äsja einestanud. Vahetu hammaste harjamine peale söögikorda põhjustab hambaemali liigset kulumist ning põhjustab hammaste tundlikkust, mõranemist.
  7. Tarvita peale igat söögikorda ksülitooli sisaldavat imemistabletti või närimiskummi. Ära näri nätsu korraga rohkem kui 5-10 minutit.
  8. Suu- ja hambahaigused on nn „elustiili haigused“, neid on võimalik ennetada. Hambakaaries on nakkav, hoolitse ka oma pereliikmete tervise eest.
  9. Hammaste harjamisega tee algust esimese hamba tulekuga. Samuti võiks olla esimene hambaarsti külastus esimeste piimahammaste suhulõikumisel.
  10. Külasta hambaarsti regulaarselt üks kord aastas.
Leave a reply